• HOOFDSPONSOR

 • Lid worden van GAVC?

 • 25-2: The Comeback…
  The comeback…

  Vorige week was het een zeer spannende uitwedstrijd die in de laatste minuut werd beslist in ons voordeel door een fantastische aanval.

  Vandaag staat er een thuiswedstrijd op de planning en wel tegen de nummer 2 in de poule. Oosterlittens had haar eerste 3 wedstrijden gewonnen.

  Gelukkig zijn we vandaag met voldoende spelers in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie. Met 10 spelers aan de start. Na een tactische voorbespreking en warming up start de wedstrijd om 8:45 op het heilige kunstgras.

  De opdracht voor aanvang was om direct fel op de bal te spelen en de tegenstander onder druk te zetten. Ik heb geen bewijs maar het lijkt of de tegenstander dit ook heeft gehoord en nog beter heeft begrepen. Binnen no time staan we met de rug tegen de muur en vliegt de bal in ons doel.

  De scherpte en organisatie op het veld moet nog even op gang komen, ondanks dat de inzet er wel is. Hier en daar is het wel incasseren met een paar tackles.

  De bal op de middenstip en proberen de aansluitingstreffer te maken. De tegenstander blijft echter de druk op ons houden. Na een paar aanvallen en spelsituaties over en weer is het Oosterlittens die via een handige aanval de 0-2 scoort.

  Voor de wedstrijd maar ook tijdens de time out iedereen op het hart gedrukt dat achterstaan niks zegt over het eindresultaat. Duidelijk instructies dat de koppies niet mogen hangen en dat het
  vizier op de bal en het doel van de tegenstander moet. Met naar het gras kijken, worden geen doelpunten door ons gescoord. Buiten dat hebben we Manchester United als voorbeeld genomen. Die kwamen deze week ook gewoon terug van een achterstand tegen Barcelona, dus waarom wij niet. Vorige week kwamen we ook terug van een 3-2 achterstand naar een 3-4 overwinning.

  Kortom de beuk erin en ons spel proberen te spelen. De inzet blijft gelukkig. Jagen op de bal. Proberen een aanval op te zetten door het midden of over de flanken. De fans op het Grouster Old Trafford juichen de spelers ook continue aan. Ze geloven er ook altijd nog in.

  Na 2 goede kansen die helaas net niet leiden tot een doelpunt, volgt een lekkere dieptepass op Jurrensly. Hij kan recht door het midden op de keeper af en knalt beheerst de bal langs de keeper. Lekker van de 0 af. De stand 1-2.

  We gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Er volgen aanvallen van beide teams, maar wanneer GAVC weer aanvalt is Jula scherp en weet de bal uit de kluts te scoren. Yes! 2-2, we zijn weer bij en mogen niet veel later de box in voor de pauze.

  In de rust wat extra tips om de organisatie over het hele veld goed te hebben. Elkaar helpen, goed overspelen en fel op de bal en het lichaam goed tussen de bal en de tegenstander. Het is ons veld, we willen ons spel en zijn gretig voor de overwinning. Het geloof is er!

  Het fluitsignaal klinkt voor de 2e helft.
  De scherpte is er gelukkig gelijk. De
  Verdediging staat goed. Lotte, Luca, Ruben H. en Rense maken het tegenstander moeilijk of zitten er goed tussen. Oosterlittens schiet wel een paar keer op doel, maar Timon staat weer sterk te keepen en komt tijdig uit zijn doel of keert meerdere ballen.

  Op het middenveld wordt er ook hard gewerkt en maken Ruben R, Simmer en Jurrensely veel meters om de tegenstander onder druk te zetten wanneer zij vanuit het achterveld weer een aanval willen opzetten. Door goed pressie te blijven uitoefenen worden de aanvallen afgezwakt en meermaals sterk overgenomen. Het leidt hier en daar wel eens tot frustratie bij de tegenstander. Er volgt een vrije trap voor GAVC. Neal meldt zich achter de bal vanaf een meter of 22. Met een heerlijke geplaatste trap richting de verre hoek vliegt de bal het doel in. Daar is de voorsprong 3-2!

  Het geeft een extra boost en er wordt een tandje bijgeschakeld. We zetten het spel meer naar onze hand. Op het middenveld en in de verdediging blijft iedereen scherp bij tegenaanvallen.

  Er volgt weer een aanval voor GAVC door goede passes komt de bal bij Neal en de 4-2 ligt in de netten.

  De tegenstander zet ook nog aan en probeert ook nog weer feller te spelen. Het spel wordt wat harder, maar we moeten ons hoofd koel houden en de energie in het voetballen blijven steken en dat doet het team goed.

  Er wordt beheerst gespeeld en we blijven druk zetten. De supportersclub blijft enthousiast aanmoedigen. Er volgt een goede pass op Jula en ze beslist de eindstand op 5-2.

  Het team heeft weer laten zien waar het toe in staat is als de scherpte en de organisatie er zijn. Rust bewaren op het veld en met de bal als de ruimte er is. Elkaar opzoeken en vrijspelen. Goede acties maken en zuivere passes geven, maar ook druk zetten op de tegenstander om fouten af te dwingen of de bal over te nemen.

  Soms is het even zoeken en moet je incasseren, maar altijd blijven geloven in ons eigen spel.

  Dankzij de overwinning schuiven we mooi naar de 2e plaats in het klassement.

  Het was weer genieten!!!

  #grutskoponsteam #thecomeback #GAVC #mooiezaterdagochtend