• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• Eerste punten in de eerste klasse!
    1,5 Graad Celsius buiten, maar de boys hadden er gewoon zin in. Ook bijna vaste vlagger Roland had energie om deze doordeweekse pot af te handelen. Het complex in St. Anna zag er goed uit en bij het betreden van het mooi kunstgras veld viel ook de LED-verlichting op. Dat gaan we binnenkort ook in Grou meemaken, maar in St. Anna hangt het al en er is uitstekend in te voetballen 's avonds. Versterkingen Karst, Semère (meubilair inmiddels) en Kalle en nog steeds geblesseerde Sven waren er ook bij en zo hadden we een volle kleedkamer 5 waarin we de tactiek van vandaag vertelden. Sem op rechtsachter en de razendsnelle Bram een keer op rechtsvoor was de verrassing in de opstelling. Na een keurige warming up konden we keurig om 19.30 uur aftrappen. Onze jongens gingen er direct vol voor en creëerden direct een aantal kansen. En na 5 minuten was het zelfs al raak! Karst had de bal opgehaald op het middenveld en begon een rush richting de achterlijn en gaf toen hard voor. Bram stond vogeltje vrij en tot zijn eigen stomme verbazing kon hij zo de bal het doel intikken, 0-1 voor GAVC. Een grote glimlach bij Bram, medespelers en coaches! Helaas bleek St. Anna niet gediend van zo'n snelle voorsprong. Ze hadden een paar leuke voetballers en na zo'n 20 minuten in de eerste helft werd er zeer slap verdedigd door onze jongens en legden ze er de 1-1 in. Gelukkig namen jongens als Kick en Ruben direct het woord en motiveerden de rest positief, waarna er weer druk vanuit GAVC werd gelegd op de verdediging van St. Anna. Er kwamen weer goede combinaties op de mat en ondanks dat Bram vrij snel weer vervangen moest worden (Sem maar weer op zijn oude rechtsvoor plek) begon het team weer lekker te draaien. Positiviteit alom tijdens de pauze (zonder drinken) en met 10 minuten stonden de boys al weer te trappelen op de mat. Na de rust pakte regisseur Wubbe zijn rol weer en liet weer een reeks aan prachtige acties zien. Balletje uit de lucht dood aan de voet, Zidane pirouettes, balletjes door de benen...heerlijk om te zien. Maar ook Kick, Sem, Mo, Thijs lieten prachtige staaltjes combinaties zien. En St. Anna werd flink achteruit gedrukt. Na 10 minuten in de 2e helft was het raak. Sem kwam wederom goed door op rechts en leverde weer een goede voorzet af. Karst nam goed aan en rondde sterk af, 1-2. Een terechte voorsprong. Nu was het zaak om achterin scherp te blijven en de bal van voet tot voet te laten gaan. En dat gebeurde. Ruben kwam een paar keer sterk mee op, Jarn dekte kort en scherp en Ate was zeker en vast. En dus kwam de mooiste goal van de avond als vanzelf. Een strakke pass recht naar voren van Wubbe werd door Kick meesterlijk in een draai onder controle gebracht. Een beweging waarmee hij de laatste man voor schut zette en alleen op de keeper af kon gaan. Kick bleef ijzig kalm, liep links de keeper voorbij en legde rustig de 1-3 erin. Wedstrijd op slot en daarmee de punten mee naar Grou! De eerste punten in de eerste klasse! Geweldig gedaan van het team en dik verdiend deze overwinning. Helaas is komende zaterdag de wedstrijd tegen Bolsward verplaatst, maar er zit meer in!