• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• Eerste wedstrijd eerste klasse

Zaterdag 4 februari 2023 werden we verwacht in Berlikum voor onze eerste wedstrijd in de eerste klasse. Deze route hadden we al eerder afgelegd want op 14 januari hadden we hier een oefenpotje gespeeld (1-1). En de herinnering daaraan was nog vers. Zij speelden alleen maar lange ballen naar voren, hadden een paar behendige voorhoede spelers en een solide defensie, maar geen spelidee. In de tweede helft kregen ze geen kans meer toen wij daar aan het combineren sloegen en uiteindelijk de (verdiende) 1-1 maakten. Maar ja, resultaten uit het verleden.....

Bij de warming-up ga Ate aan last van zijn knieën te hebben. Een soort groeipijn dachten we. Gelukkig kon hij wel starten aan de wedstrijd. Dat was namelijk al de tweede tegenvaller, want Mo kon helaas niet mee, vanwege ziekte. Met 12 man waarbij de keeper vanaf het begin een vraagteken is, moah. Hierdoor mocht in ieder geval nieuwkomer Lars beginnen aan de wedstrijd.
    Berlikum begon net als de vorige keer furieus en wij begonnen slap. Foute passes, te licht het duel in. Veel druk van Berlikum. We zagen ook alweer de lange bal komen. Dit zou toch moeten kunnen. Ook al, omdat onze vlaggenist Roland superscherp stond. Een indraaiende corner van Berlikum was teveel voor onze verdediging. Of hij nog aangeraakt werd of er zo invloog is onduidelijk, dat ie tegen de touwen ging niet: 1-0 Berlikum. Meteen daarna, weer dreiging van Berlikum.

We moesten ons herpakken. Na 10 minuten kwam er rust in het spel. Passjes kwamen aan, er werd positief gecoacht. Nu nog die kansen creëren. Daar kwam de eerste, een beste kans voor Ruben L, die de bal vrij kon inschieten, maar helaas in de handen van de keeper schoot. Deze werd gevolgd door meer kansen. Kick was overijverig op de rechterkant en kon de bal uitstekend met Sem combinerend vaak voor krijgen. Helaas konden we er niet tegenaan lopen om te scoren. Bram gaf aan te willen wisselen en daardoor ging Sem naar rechtsback. Sven erin om het leven van Berlikum moeilijker te maken. Ook Lourens en Thijs op links konden een paar keer flink combineren, maar ook die vlogen er niet in. 1 Minuut voor rust gebeurde het dan toch. De bal werd voorgebracht en Thijs kon er net bij met de punt van zijn schoen: 1-1! Lekker mannen. De 1-1 nog eerder dan in de oefenwedstrijd, dat biedt perspectief voor de 2e helft.

Lars had aangegeven even rust te willen hebben, want zo'n eerste potje is best zwaar. Gelukkig kon dat, dus startte Bram even op een voor hem wat onwennige positie, linksback. Berlikum had een donderspeech gehad in de rust en kwam zeer voortvarend uit de kleedkamer, 2 minuten na de rust kreeg een van de behendig spitsen de bal, schakelde Bram uit en Ruben zat mis, 2-1. Vijf minuten later, bijna weer zo'n geval. Een verkeerde pass van ons, onderschepping, balletje voor de goal en hup, daar was de 3-1 al. Dit ging de verkeerde kant op. GAVC herpakte zich. Kick gooide er nog een tandje bovenop. De ene rush na de andere langs de zijlijn, soms vanaf de middellijn, helemaal naar de achterlijn. Maar de solide defensie van Berlikum boog daar niet voor. Toen een passje van Wubbe over de verdediging heen, Ruben L. schatte de bal op waarde en was sneller, kwam net buiten de 16 aan de bal, maar ook de keeper was daar. Ruben L. ging neer. Was dat geen vrije trap. Maar nog erger, Ruben L. bleef liggen en had duidelijk veel pijn. Bij de scheids kregen we geen gehoor. En helaas. Uit de daaropvolgende uitbraak scoorde Berlikum de 4-1. Tijd om naar Ruben L. te gaan. Wisselen. Ruben L. kon niet meer verder. Lars kon dat natuurlijk wel en we moesten Sem of Lourens maar even in de spits zetten.

In de resterende 10 minuten konden we helaas geen vuist meer maken. Ruben L. kon uiteindelijk zelf naar de kleedkamer lopen. Maar had een struisvogelei zwelling op zijn enkel. Hopelijk kan ie volgende week weer meedoen als we met ons 2e potje eerste klasse gaan beginnen. Deze week even herstellen, een paar goeie trainingen om de passing even flink te oefenen en dan weer knallen voor de boys!