• HOOFDSPONSOR

 • Lid worden van GAVC?

 • GAVC JO12-1 Amelandtour
  Tijdens de herfst bij de herindeling van de competitie werd duidelijk dat JO12 naar Ameland mocht. En binnen enkele uren was besloten dat dit een te mooie kans was om zomaar voorbij te laten gaan. Het moest een mooi uitje worden. Terwijl de meeste ouders vooral heel enthousiast werden, waren er gelukkig ook ouders die besloten de organisatie op zich te nemen. Nu zou het vast interessant zijn hier wat over te schrijven. Maar de waarheid is dat de meeste ouders hier nul bemoeienis mee hadden. Een enkele keer kwam er een berichtje om wat praktische informatie aan te leveren en net genoeg info om je geen zorgen te hoeven maken. En 10 dagen voor vertrek lag daar een compleet draaiboek met als belangrijkste mededeling. Vrijdag 1615 verzamelen bij GAVC. Waar de geplastificeerde bootkaarten werden uitgedeeld.
  En vrijdag 1615 was iedereen enthousiast en vol goede zin aanwezig. Niet alleen het complete team, maar ook een grote groep ouders en broertjes en zusjes. Vandaar in kolonne naar Holwerd om de boot pakken en nog snel een Nobel proeverijtje mee te pakken.
  Aan boord was het tijd voor wat voedingssupplementen. Je wilt niet dat de kinderen honger hebben. En een broodje bal, worstenbroodje of kaasbroodje kan er altijd in.
  Aangekomen op Ameland renden de kinderen naar een aantal klaar staande taxi’s en verdeelden de ouders zich over de meegekomen auto’s. En na een korte rit kwamen we bij een hotel, waar de reisleiding de ouders instrueerde om de kamers klaar te maken en de jongens probeerden de Griekse ober uit te leggen dat er snel eten moest komen, zodat er gezwommen kon worden. “I will like som patat frietjes met a hamburger, and he will kibbeling”.
  De ouders die langzaam terug kwamen van hun kamers verdeelden zich over een vader en een moedertafel en kregen ondertussen uitgelegd dat eten er voor hen voorlopig niet in zat. Als de kinderen het eten op hadden zou de kok weer tijd hebben. Daarmee was er mooi wat tijd om de auto weer aan de praat te krijgen. Want die moderne auto’s zijn niet compleet veerbootproef en na 50 minuten varen moest eerst bewezen worden dat het echt de bedoeling was om met de auto op een eiland te zijn.
  Dus terwijl de ouders konden bestellen gingen de kinderen met z’n allen naar het zwembad. Waar de daar aanwezige andere gasten subtiel duidelijk werd gemaakt dat ze kwamen in vrede en gewoon lekker wilden zwemmen, tikkertje spelen, bommetjes doen en elkaar omduwen.
  Na het eten was het tijd voor wat eigen inbreng, Tie-Ids en Roderik. Van vloeibare Sûkerbôle met vaste Sûkerbôle en ijs tot DJ kunsten. De jongens vermaakten zich ondertussen prima met spelletjes en een korte looptraining door de gangen. Omdat we niet voor niets naar Ameland waren gekomen gingen de jongens volgens hen vroeg naar bed en werd er in de bar nog een drankje en wat laatste drankjes gedrongen. En moest er blijkbaar ene Hazes in de basis.
  De volgende dag bleek dat gelukkig iedereen die nacht onderdak had gehad en werd er nog snel wat thermo kleding uitgewisseld. Een gedeelte van het team trok nog snel wat baantjes en om negen uur was het tijd voor een uitgebreid ontbijt buffet. Veel pannenkoeken en poffertjes voor de kinderen en een moeizaam bakje yoghurt voor enkele van de vaders.
  Gelukkig hoefden we om bij de Amelandia te komen alleen de straat over te steken. Durk had een mooie opstelling bedacht en de kinderen leken verrassend wakker. Doekele verzorgde een korte warming up en de wedstrijd kon beginnen.
  Amelandia was voor de gelegenheid gekomen met haar sterkste opstelling. Vier snelle, felle meisjes voorin en een sterk middenveld en een zware verdediging. De eerste helft had GAVC het lastig. Na een eerste treffer maakte Amelandia weer snel 1-1. Langs de kant werd vanuit de trainer van Amelandia irritant veel geroep naar de scheids, met toch wel heel inhoudelijke opmerkingen. Niet helemaal hoe we tegenwoordig willen dat coaches zich langs de lijn gedragen. Na een kwartier bleken de opmerkingen echter niet voor de scheids maar voor Gijs. Dat maakte het beter.
  Aan het einde van de eerste helft versierde Tiebe een penalty die hij keurig vanaf 15 meter inschoot. In de rust lukte het de coaches de jongens net wat scherper te krijgen. En na rust volgenden de doelpunten wat sneller op elkaar. En er werd echt goed gespeeld. Er waren meerdere goed opgebouwde aanvallen, waarbij veel waarop getraind wordt terug te zien was.
  In de laatste 10 minuten dreigde de wedstrijd nog even uit de hand te lopen. Een lelijke tackle op Rick zorgde voor een opstootje en weer een penalty vanaf dit keer 16 meter. Gelukkig wisten de jongens zich snel te herpakken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-6 gewonnen. Na de wedstrijd stonden de taxi’s klaar om de eerste groep naar de boot te brengen waar we mooi op tijd aankwamen.
  Een ander gedeelte van de groep heeft er nog een mooi stranddagje van gemaakt. En is voetbal blijven kijken op het eiland.
  Wat mij betreft een top weekend. Heel erg bedankt voor de organisatie. Voor de jongens en andere ouders was het heerlijk. Dit was perfect georganiseerd. En als vader is het leuk een keer wat langer met elkaar op pad te gaan.
  Dank je wel namens alle ouders,

  Geert Jan Slot