• HOOFDSPONSOR

  • Lid worden van GAVC?

  • Glibberen en glijen naar bekerwinst
    17 December 2022. Een laatste voetbalpotje voor de winterstop van 2022. In de vroege ochtend blijkt het ijskoud buiten, de mannen worden gevraagd thermokleding mee te nemen. Bij de Kuitertjes thuis is het ook al vroeg een drukke bedoening. Twan gaat mee als scheids, Roland als vlaggenist, Conny doet de verzorging en Sem staat natuurlijk weer op rechts in de basis. Bij het warmlopen op het veld horen we flink geknisper onder de schoenen. Het veld is bevroren en het lijkt wel of je door de verse sneeuw loopt. Feansters is wat aan de late kant maar doet ook nog een warming-up van 15 minuten. Wij zijn klaar voor de bekerstrijd van dit potje laatste 32. Tegen een 1e klasser. Kom maar op, we zijn ongeslagen kampioen van de 2e klasse.
    Het fluitsignaal klinkt en de mannen klappen er vol op. Wat een ijsbaan is dit! Iedereen glibbert en glijdt alle kanten op. Feansters lijken wat kleiner en in eerste instantie wat gemakkelijker om te gaan met deze omstandigheden. Feansters zetten flink druk op onze verdediging en zoeken de combinatie. Wij zijn wat onrustig aan de bal. Toch golft het spel mooi heen en weer. Kansen zijn er over en weer en vooral GAVC versiert een hoop corners. Af en toe gaan onze verdedigers mee, maar ze blijven liever achter om de snelle counter eruit te halen. Wubbe knokt op het middenveld en neemt Kick, Bram, Lourens, Thijs en Sem mee in zijn strijd, langzamerhand wordt het middenveld van ons. We beginnen goed te combineren en Ruben Landstra krijgt een paar kansjes. Feansters blijft ons echter goed vast zetten op eigen helft. De bal wegkrijgen is lastig. Mo speelt terug op Ruben W en die wordt niet goed gecoacht, man in zijn rug! Ruben speelt de bal naar een verkeerde kleur en die schiet de bal van buiten de 16 prachtig langs de zwevende Ate, 0-1. Nog 5 minuten, GAVC moet de rug rechten. En dat doen de mannen ook. Ze knokken zich terug en komen de laatste 5 minuten voor de rust niet meer in gevaar.
    In de kleedkamer is de overtuiging daar. Dit hoeven we toch niet te verliezen. Die eerste klasser is niet zoooo goed. We gaan de ballen wat met een hogere boog uit de verdediging brengen, zodat we Ruben L in stelling kunnen brengen. Hij is groter, sneller en sterker dan de verdedigers om hem heem, maar moet even gevonden worden. Ate kan de bal wel vaker uit zijn handen wegtrappen. Door het harde veld stuitert hij dan wel verder. Zo komen we waarschijnlijk beter uit de verdediging.
    De tweede helft begint. GAVC lijkt wel toverdrank van Asterix en Obelix te hebben gehad. Feansters komt er niet meer aan te pas. Na 15 minuten in de tweede helft krijgt Lourens de bal van Thijs, hij slalomt langs de linkerkant langs een paar verdedigers en krijgt de bal knap voor op Ruben L. die de bal hard in het bal ramt. BAM! 1-1 De jongens ruiken bloed. Dit kan! Al snel wordt Feansters weer vastgezet. Het wordt ook grimmiger. Kick had in de eerste helft al een beste kleun net naast zijn scheen gehad, maar nu gaan de mannen er fysiek ook flink in. Ruben W drukt met zijn brede schouders een middenvelder helemaal richting de zijkant. Schouderduw? Moah, een langdurige schouderduw. De scheids vindt het goed. De scheids was ons in de 1e helft al goed gezind door een overtreding in onze 16 op een Feanster niet te bestraffen. Nu houdt hij het spel goed in de gaten en fluit correct. Een Feanster wordt hard geraakt op zijn schouder en gaat neer. Daar moet verzorging bij. Hij wordt opgelapt, gewisseld, maar kan even later verder. In de 23e minuut van de tweede helft valt ie. Wubbe zet maar weer eens aan, dribbelt zich langs een paar mensen en vindt de keihard werkende Kick. Die bedenkt zich niet, haalt uit en daar is ie: 2-1!!! Met deze stand gaan we door! De mannen geven niet op en blijven goed voetballen op het gladde veld. Combinaties lukken steeds vaker. Feansters worden wanhopig. Gaan ze er af tegen een tweede klasser? Het heeft er alle schijn van. De laatste minuut breekt aan. De bal wordt hard naar voren getrapt en Ruben L schat de bal op waarde. Hij sprint achter de bal aan, haalt de irritante nummer 3 in, vecht zich langs hem, waarbij nummer 3 neergaat en gaat op de keeper af met de bal aan de voet. De keeper komt hard in op Ruben, trapt naar de bal, maar Ruben is handiger, neemt de bal mee, incasseert de trap van de vallende keeper en schuift de bal in het lege doel, 3-1. De strijd is gestreden. De keeper blijft met een enkelblessure liggen. Nadat hij opgelapt is fluit voor einde wedstrijd. Het is gebeurd!! GAVC JO15-1 verslaat een 1e klasser en gaat door naar de laatste 16 in de beker. Wanneer we weer spelen is nog niet bekend. Maar in 2023 mogen we nóg minstens één bekerpotje spelen. Bert en ik zijn enorm tevreden. In de kleedkamer wordt Semère wederom bedankt voor bewezen diensten. De man van 14-1 die de hele rechterkant kan belopen, razendsnel en beresterk. We hebben hem er graag bij. Sven heeft maar weinig minuten gemaakt maar heeft in de tijd alles gegeven. En de rest van het team heeft gebuffeld, gestreden en super gespeeld. Wat een eerste helft van het seizoen. Nu verdiende rust. Op 10 januari 2023 beginnen we weer met trainen!