• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• Heerlijk potje voetbal de schemer in
    Door allerlei afzeggingen waren we genoodzaakt de zaterdag wedstrijd tegen Deinum in te halen op dinsdagavond. Vorig seizoen werd het op een zeer winderig Deinum 4-4 na een 4-0 achterstand bij rust. Bijna alle spelers van de JO15-1 wisten dat nog. Een memorabele come-back. En daarom was iedereen gebrand op een goed resultaat vandaag.
    Na een relaxte warming-up onder leiding van aanvoerder Wubbe begon GAVC erg sterk aan de wedstrijd. Balletje breed, terug. De vrije man werd gemakkelijk gevonden. Mooi lopende aanvallen via Kik aan de rechterkant. Of lekker doorlopen met een schot op de keeper of met een mooie boog voor op de inlopende Lourens en Ruben Landstra. Een-tweetjes, tikikie-taka, het was een genot om mee te maken. Niet vreemd dat de 1-0 in het voordeel van GAVC viel. Ruben Landstra maakte hem. Een kleine tien minuten later was het al 2-0. Een prachtig schot van Wubbe vloog er met een mooie krul in!
    Tsja, wat zeg je dan in de rust. Complimenten aan het hele team. Goed gewerkt, de bal veroverd, duels gewonnen, combinatiespel. Dat willen we zien en liefst meer nog, sneller en beter. Maar, dit is al een prachtresultaat. Nu niet verslappen in de tweede helft en doorgaan op deze voet. Lourens en Ruben W gaven aan lichtje pijntjes te voelen en even te willen rusten. Invallers Semere en Jebbe vonden dat niet erg. Meer speeltijd voor hen. De eerste twintig minuten van de tweede helft had GAVC het wel lastig. De routines werden even losgelaten. De bal werd snel naar voren getrapt. De combinaties waren even weg. Maar, de verbetenheid in de duels bleef. Jarn, Semere, Mo en zeker Sem wilden in de tweede helft alle ballen winnen. En deden dat voornamelijk. Er kwamen wel kansen voor Deinum, maar de nul bleef staan, want wij hebben natuurlijk Ate op doel. Totdat een snelle uitbraak voor de voeten van Ruben L. kwam. En dan weten we het wel. 3-0! Pot gespeeld. Deinum was geknakt. Plots lukte de combinaties weer. Lourens en Ruben W kwamen er weer in. Lourens kwam een paar keer goed door op de linkerflank. En in een van de vele aanvallen werd de bal ingeschoten, de keeper liet los en Jebbe was er als de kippen bij. 4-0! Het was wachten op het laatste fluitsignaal. Deinum zette nog een keer aan, en..... schoot er ook nog eentje binnen. Ook wel terecht, voor de vechtlust die zij toonden in de tweede helft. Maar er was maar een team dat recht had op de overwinning: de 3 punten bleven mooi in Grou. Om 26 over 8 klonk het laatste fluitsignaal op een inmddels donker wordend sportpark. Nu snel douchen, masseren en zaterdag weer spelen om 09.00 uur thuis tegen Tzummarum.