• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• In de laatste minuut de volle buit
    De derby tegen Jirnsum ten tijde van de Merke. Mooier kan de derby niet zijn. Onze mannen waren om 10.30 energiek en fit. Complimenten! Er waren maar weinigen van de JO15-1 na twaalven op de kermis.... toch, Ate?
    De warming-up verliep soepel en zelfstandig en Djurre en Jebbe schoten de keeper even warm. Dank wederom JO14-1 voor deze invalbeurt.
    Het fluitsignaal van de jonge scheids klonk om exact 11.30. Beide teams klapten er vol op. Een eerste helft vol strijd en werklust. Jirnsum had het beste van het spel met een goede opbouw van achteruit. Wij speelden veelal noodgedwongen de lange bal, omdat Jirnsum veel druk zetten op de achterhoede. Gemakkelijk uitverdedigen en opbouwen was er niet bij. Een paar groffe charges van beide kanten zetten de toon. En helaas viel 5 minuten voor rust de 1-0 voor Jirnsum. Keurige goal, Ate kon er niks aan doen. Na de goal viel GAVC nog meer aan. Er was te weinig tijd om de achterstand goed te maken. In de rust kon Bert de mannen voorzien van de nodige adviezen. En dat zagen we terug in de tweede helft. Betere opbouw, beter verzorgd spel. Tikje breed, tikje terug, rondspelen. Het zat er allemaal in. Terecht dat de gelijkmaker werd gescoord. Sven tikte naar Sem, die slingerde de bal over de verdediging heen en Ruben L schatte de bal op waarde: 1-1. Terechte stand. Jirnsum viel daaropvolgend flink aan. Jarn moest even flink aan de noodrem: 5 minuten naar de kant. Maar dat was het wel waard, want anders was het vast 2-1 geworden. Jirnsum kreeg de bal ineens goed vrij en had een prachtig schot op goal. De bal ging naar de verre kruising, maar wij hadden vandaag flying Ate. Het moet een heerlijk gevoel zijn om zo lang in de lucht te hangen en dan die bal klemvast uit de lucht te plukken. Pfffffffff, nog steeds 1-1. Jarn mocht weer terug in het veld. Aan de zijlijn begon iedereen zich te verzoenen met het gelijke spel. Totdat......... Ruben W Ruben L vond met een lange trap over de verdediging heen. Ruben L nam hem aan, deed nog een paar stappen en BAM! de 1-2 tegen de touwen. 1 minuut voor tijd schoot hij de winnende treffer binnen. Nog een minuutje blessure tijd werd er bijgeteld voor de naar adem snakkende Jirnsumers die met spierkrampen bij bosjes neervielen. Maar de score veranderde niet meer. De volle buit mee naar de Merke in Grou. Mannen, prachtige gewerkt en mooi gestreden. Gefeliciteerd met dit resultaat. Volgende week is Deinum aan de beurt. 11.15 thuis bij GAVC.