• HOOFDSPONSOR

 • Lid worden van GAVC?

 • Jeugdcommissie
 • De jeugd is de grootste afdeling van onze vereniging de jeugdcommissie zorgt ervoor dat alles goed verloopt voor onze jeugdelftallen. Het ondersteunen van coördinatoren en leiders en het organiseren van toernooien en overige jeugdactiviteiten behoren tot de kerntaken van deze commissie.

  Het aantal jeugdleden is nog altijd sterk groeiende wat een grote motivatie is voor alle vrijwilligers van deze commissie.

  Coördinatoren, leiders

  Een aantal coördinatoren begeleiden leiders van onze jeugdteams. Samen met de trainers van de jeugdteams zorgen zij ervoor dat wekelijks alle spelers kunnen trainen en zaterdag de wedstrijd kunnen spelen.

  Coördinator onderhoudt de nodige contacten met: Elftalleiders Ouders van jeugdledenSinds vele jaren kunnen dames en meisjes ook terecht bij onze vereniging. De laatste jaren neemt het aantal dames en meisjes enorm toe. Vandaar een speciale coördinator voor deze speelsters coördineert. Kijk in de kaderlijst wie dit is.

  Wedstrijdsecretaris jeugdcommissie

  Is belast met de organisatie m.b.t. oefen- en competitiewedstrijden. Bevordert de goede samenwerking en coördinatie met andere wedstrijdsecretarissen, commissieleden en andere kaderleden binnen de jeugdafdeling. Zorgt voor het aanstellen van een scheidsrechter per wedstrijd. Draagt zorgt voor publicatie van wedstrijdprogramma´s en uitslagen op voetbal.nl en wedstrijdzaken en publicatie tv’s Onderhoudt de nodige contacten met : Elftalleiders & trainers Plaatselijke en regionale commissies t.b.v. jeugdvoetbal Districtskantoor KNVB te Deventer Andere verenigingen (wedstrijdsecretarissen)

  Het jeugdbeleidsplan:

  De jeugdcommissie zorgt er voor dat de voetbalsport bij de jeugdafdeling van vv GAVC kan worden beoefend zoals die beschreven staat in het jeugdbeleidsplan. Het doel van het jeugdvoetbal is om iedereen op zijn of haar niveau plezier te laten beleven aan voetballen, zowel recreatief als prestatief. Hierbij is het voetbaltechnisch, tactisch en mentaal opleiden van spelers van groot belang, doordat kunstgras een grotere vaardigheid vereist en er minder op straat gevoetbald wordt. Het resultaat van de jeugdopleiding moet zijn dat elke speler met uitstekende technische, tactische en mentale bagage wordt ‘afgeleverd’ bij de senioren, zodat deze met veel plezier in de lengte der dagen binnen vv GAVC kan voetballen op het niveau dat bij haar of hem past.

  Het selectiebeleid:

  De hoofddoelstelling geeft aan dat alle jeugdleden zich optimaal moeten kunnen ontwikkelen. Daarbij wordt er door de jeugdcommissie onderscheid gemaakt tussen prestatiegericht en recreatiegericht voetballen. Strikt genomen is elke vorm van amateurvoetbal recreatiesport, maar de frequentie, intensiteit en gerichtheid waarmee getraind en gespeeld wordt, zorg wel degelijk voor onderscheid tussen de spelers. Niet iedere jeugdspeler heeft hetzelfde talent, ambitie en inzet om gericht en intensief te wreken aan het verbeteren van zijn voetballend vermogen. Door hierop te selecteren wordt geprobeerd om iedere jeugdspeler de mogelijkheid te bieden om op zijn/haar spelniveau succes te hebben en zich verder te ontwikkelen als voetballer.