• Voor aanvang van de voetbalwedstrijd GAVC - v.v. Dachten werden zondagmiddag de vrijwilligers Gerrit de Vries en Bareld de Vries herdacht. Dat gebeurde met een minuut stilte door spelers en aanwezigen. Op sportcomplex Meinga was tevens de GAVC-vlag halfstok gehesen.

    Dinsdag is op 87-jarige leeftijd overleden Bareld de Vries. Bareld de Vries was één van de mede oprichters van de oliebolactie van vv GAVC. De pioniers gingen ruim 50 jaar van start met de actie niet gedacht dat er zoveel olliebollen werden besteld in dat eerste jaar. In het eerste jaar werd er tot de late uurtjes op Oudjaaraavond olie bollen bezorgd aldus Bareld de Vries  in een gesprek met GAVTV.  een paar jaar geleden. "we wisten net wer oan we begün en it rûn finaal út de hân de eerste kear. Inmiddels is de oliebolactie een groot succes.

    Gerrit de Vries: 

    Gerrit de Vries overleed maandag op 76-jarige leeftijd. Hij vervulde diverse vrijwilligersfuncties bij de Grouster voetbalvereniging en was benoemd tot erelid. Gerrit was tot voor kort nog actief aan de slag als vrijwilliger bij vv GAVC. Hij was Ere lid , actief in jeugdcommissie , opbouw Nesserdyk, krijter, Oliebolbakker, 12 jaar ledenadministrateur,