• HOOFDSPONSOR

  • Lid worden van GAVC?

  • Norhalne cup een ware belevenis
    50 minuten na de bittere nederlaag moesten onze mannen weer aan de bak. Het moraal was wat opgevijzeld en een team met strijdvaardige mannen gingen het veld in voor de laatste 2 x 20 minuten. Ate, Hidde, Thijs, Kalle, Semère, Lars A, Wubbe, Djurre, Sven, Bram, Lourens stonden in de basis in deze laatste kans om een resultaat te boeken op het Norhalne Cup toernooi 2023. Los van het resultaat van deze wedstrijd, wat een evenement is het geweest. De mannen zijn een echt team geworden, geen wanklank naar elkaar, naar de leiding. Respectvol in de school naar andere teams. Lekker keten 's nachts, maar 's morgens vroeg allemaal weer bij de ochtendgymnastiek van Marijn. Geen wanklank over het eten. Misschien de eerste keer 's avonds in de school van Brovst, maar dat kwam vooral door de aanwezigheid van Pizzeria Bella Italia en Snackbar Alanya. Een magnetron mee voor Thijs, die een tas vol eten voor zichzelf mee had. Teamgenoten die informeren waarom dat eigenlijk is en zich realiseren dat het niet zo makkelijk is als je altijd op je eten moet letten. Toenemende contacten met de internationale teams, waarbij, hoe vreemd, de Zweedse dames buitengewoon favoriet waren. Vele snaps zijn al uitgewisseld en verder..... what happens in Norhalne, stays in Norhalne.
    Tegen Jetsmark, de nummer 3 op dat moment in de poule ging het er nog wel even om. De lokale club uit Pandurp, een dorp van 11.000 inwoners, vlakbij Norhalne had het thuisvoordeel en gewonnen van Gui, de Noorse sterke tegenstander van gisteren. De boys vlogen er in, strijdvaardigheid stond hoog in het vaandel. Duels werden gewonnen en Wubbe floreerde op het middenveld. Met Kalle aan zijn zijde wist hij veelvuldig de spitsen Sven en Lars A in stelling te brengen die de ballen bij Semère konden inleveren. Ate, de broers Thijs en Hidde en Djurre en Bram hielden de pot aardig dicht achterin. Schot van Wubbe op het Deense doel, net naast. Schot van de Denen op ons doel. Ate keek hem tegen de paal. Kalle stuurt Semère maar weer eens weg. Hij heeft een tegenstander op zich hangen zo'n beetje, maar is snel en fit genoeg om los te komen. Een slaande beweging van de Deen met zijn elleboog naar achteren. Dat is een penal! De hele zijlijn inclusief reservebank springt op. De Deense! scheidsrechter doet niks. Hij heeft al 8 wedstrijden verloren, voelt zijn benen zegt hij, heeft het niet gezien. Maar wij wel! Waar is de VAR? Semère voelt aan zijn hoofd, het valt mee, maar hij maakt de kenmerkende bewegingen van een speler die onrecht is aangedaan. Maar de scheids doet niks. In het omschakelmoment gebeurt wat zo vaak gebeurt. Zij scoren. 0-1 achter. Nee, dit is onrecht. Maar, kop op. De reservebank is hierdoor geactiveerd en gemotiveerd tot het bot. de Rubens komen erin, Sem, Lars B. Er zijn wat geblesseerden geweest in de eerste helft die al gewisseld waren. Een verrassing is nog steeds mogelijk. De Denen van Jetsmark IF zijn een gelijkwaardige tegenstander. Net als de andere tegenstanders eigenlijk. Alleen de Noren van Gui waren echt sterk met een paar supersnelle talenten, maar de rest is op een goede dag te verslaan. Nog 20 minuten knallen dan. Ruben W haalt weer alles weg achterin, ook Ruben voorin sleurt en trekt weer als vanouds. Het motorblok op het middenveld staat er nog steeds. Maar 15 minuten na de rust volgt de nekslag. Weer zo'n omschakelmoment en de bal wordt binnengeschoten. 0-2. Dit is de nekslag. De laatste 5 minuten wordt er nog wat geprobeerd, maar we zijn geknakt. Teleurstelling, want we waren zeker niet minder dan de Denen van Jetsmark.
    Na afloop hebben Marijn en Bert nog wat opbeurende woorden voor de spelers. Wat een toernooi, wat een ervaring. Prachtig weer. Overal teams op de 4 velden. We hebben genoten van de goede organisatie van de Denen van Norhlalne. Alles is goed verzorgd geweest. We gaan een laatste keer douchen op het complex en alles wordt 's avonds in gereedheid gebracht voor een bezoek aan Farup. We hebben de boys nog even laten stemmen, want we konden ook nog gaan voetballen voor plek 9-12 in het toernooi. Maar omdat in de andere poule een team niet is op komen dagen was het een wedstrijd spelen, waarschijnlijk in de middag. We kiezen voor Farup. Een BBQ is georganiseerd door Lennard en Bertwin, je kunt al je spullen meebrengen naar het park en ook voor Thijs zijn er opties. We hebben aluminium bakjes die steriel zijn en er is vlees zonder bewerkingen. Dat gaat goed komen. De avond is hilarisch, zo'n laatste avond moet er natuurlijk niet geslapen worden. De Zweedse buurvrouwen genieten van de acties van de mannen, buiten voor de ramen, er wordt gezongen, gekeet. De Zweedse dames worden uiteindelijk opgesloten door hun meegereisde kampbewaarders, maar die hebben geen antwoord op de snap acties van de boys. De Zweedse dames kunnen alleen het lokaal niet meer uitkomen...... Alles verloopt in harmonie, in andere delen van de school zijn ook nog teams actief. Het wordt 2 uur, 3 uur. Er is nog steeds geluid. Om 4.30 lijkt het stil, maar Bram blijkt om 2 uur zijn spullen al gepakt te hebben. Om 7.00 maakt Marijn zijn rondje met de box. Iedereen wordt weer geactiveerd en uit de slaapzakken getrokken. Het spul lijkt nog aardig fit en actief. We gaan er een mooie dag van maken in Farup. Norhalne, bedankt en tot een volgende keer!