• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• The day after Sint Maarten….
    Vanochtend 8:40….in de lichte mist op de fiets of met de auto richting het voetbalveld. 8:45 verzamelen in de kleedkamer voor de voorbespreking en de wedstrijdtenues. Fijn dat iedere week een van de ouders de wasmachine laat draaien, zodat we er weer netjes opstaan voor de aftrap, zolang het duurt.

Gisteravond iedereen op stap geweest in het dorp. Er is flink gescoord horen we….geen goals, maar snoep, veel snoep en hier en daar een verdwaalde mandarijn. Eens zien of dat extra energie geeft voor de wedstrijd…

Het veld is nat door de mist en het voelt wat kouder aan, het wordt werken vandaag. Gelukkig weer volle bak met 10 spelers, dus we kunnen doorwisselen. Vandaag gaan Marcel en ik het team coachen. Nog wat extra tips van Erik.

Even warmdraaien tijdens het inspelen. Om 9:15 staat zowel Joure als Grou startklaar. Karst is onze scheids van vandaag. Mooi dat je de eerste keer fluit!

Onze spelers gaan direct ten strijde in het Colosseum van Grou. De modderspetters vliegen snel door de lucht. De spelers zoeken elkaar direct op met passes en passeeracties, maar de tegenstander staat ook direct op scherp. Beide teams proberen op te bouwen en de aanval in te zetten. Het wordt al snel duidelijk dat we de strijd vol in moeten gaan om voor de overwinning te gaan. Aan beide kanten duiken spelers soms voor het doel of worden er afstandschoten afgevuurd, maar het eerste doelpunt blijft eerst uit.

De enthousiaste supporters moedigen de spelers als trouwe aanhang naar voren. Na 10 minuten volgt er een aanval van GAVC. De bal valt via goed samenspel prima door het midden, de bal klaarleggen en daar volgt een onhoudbaar en lekker geplaatst afstandsschot. De bal ligt erin! Yes! De 1-0 staat.

Nu zorgen dat we de voorsprong vasthouden en uitbouwen. De tegenstander denkt hier echter anders over en gaat op zoekt naar de aansluitingstreffer. Ze komen er een aantal keer gevaarlijk door zowel over de flanken als door het centrum, maar door hardwerken buffelen blijven we overeind.

Na 25 minuten zet Joure weer door het midden een aanval op. Na een passeeractie volgt er een onhoudbare knal van afstand in de kruising. De 1-1 ligt erin.
    We gaan direct op zoek naar een sterke aanval om het doel te vinden en weer op voorsprong te komen. We weten gelukkig direct een gat te vinden in de verdediging, weer aanleggen, een mooi schot op doel. De keeper weet de bal nog te keren, maar de bal is door alertheid direct weer voor Grou, een prima kapbeweging en ja….daar is de 2-1.

De tegenstander is echter niet aangeslagen en gaat direct in de tegenaanval en komt er snel doorheen. Een droge knal op het doel, onze keeper zit er nog bij, maar de bal verdwijnt toch in de hoek. Helaas een snelle tegentreffer. 2-2.

Het fluitsignaal volgt redelijk snel. Even bijkomen van de fysieke wedstrijd. Op weg naar de kleedkamer even de andere GAVC teams aanmoedigen.

In de box wat extra vloeibare suikers via de ranja. Tijdens de peptalk alle spelers aansporen om in de 2e helft te blijven werken en elkaar te coachen. De 2e helft zal alleen nog maar harder werken worden want de tegenstander is fysiek sterk, soms wat feller en gemener. Op zich een goede les voor ons team.

Terug naar het veld voor de 2e helft. Posities weer innemen en kijken of we weer op voorsprong kunnen komen. Bal op de middenstip en daar gaan we….

De 2e helft blijkt Joure toch wat sterker uit de kleedkamer te komen. Ons spel wordt wat onrustiger ondanks alle inspanningen. Het is zoeken naar ons spel.

De tegenstander blijft aanvallen zowel over de flanken als door het midden. We blijven lang overeind, maar we moeten veel meters maken, het spel wordt ook wat harder, maar we laten ons niet zo maar opzij zetten.

We krijgen zelf een paar goede kansen, maar de keeper van de tegenstander maakt een paar goede reddingen en we missen net de scherpte bij het afmaken.

De tegenstander gaat er weer vandoor, door het midden, langs 2 spelers en weer van afstand een harde knal. De bal vliegt de kruising in….we komen op achterstand: 2-3.

Het strijdtoneel gaat door. Er is nog genoeg tijd, alleen het energieniveau lijkt bij de tegenstander wat hoger. Ze maken handig gebruik van de ruimtes. De coach van de tegenstander had er na de 1e helft al stilletjes op gehint, dat de spelers zijn ons meer moesten laten lopen. Het breekt ons wat op.

De inzet blijft gelukkig, de wedstrijd is namelijk pas over na 60 minuten speeltijd.
    Er volgen kansen aan beide kanten, maar de aansluitingstreffer krijgen we er helaas niet in.

Een dikke 5 minuten voor het einde is er een counter van Joure. Wederom komen ze er centraal door. Ze hebben precies geoefend met schoten van afstand. Onze verdediging probeert het lichaam er nog tussen te gooien, maar de ferme knal gaat via het hoofd in ons doel. 2-4 voor Joure.

Het wordt erg lastig nu. Vorige week wisten we nog terug te komen van een 1-4 achterstand, maar de tijd is nu veel korter.
    Vanaf de middenstip weer proberen. Acties maken en naar elkaar overspelen. Over rechts nog een keer op het doel af, maar de keeper is weer alert. Iets later nog een knal vanaf links, maar wederom wordt de bal gepakt.

Het eindsignaal volgt. Strijdend ten onder, balende gezichten…..begrijpbaar want er zat meer in.

Voetbal is passie
    Voetbal is genieten
    Voetbal is soms incasseren
    Voetbal is hard werken
    Voetbal blijft een strijd tussen 2 teams, waarbij de eindstand uiteindelijk telt.

Vandaag incasseren we, dat hoort erbij. Komende week weer trainen en volgende week zaterdag staan we er weer!