• Het bestuur heet u allen van harte welkom voor alweer de tweede (thuis)wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Afgelopen zondag werd de wedstrijd in Zuidwolde op het allerlaatste moment afgelast door de scheidsrechter. Vanwege de hevige regenval was het veld volgens de leidsman onbespeelbaar.

  Vanmiddag komt een oude bekende op bezoek in Grou. Met name op tweede klasseniveau hebben GAVC en Drachten in het recente verleden vaak de degens gekruist. De laatste keren was in het seizoen 2013/2014, toen Drachten op eigen veld in blessuretijd de 1-1 eindstand bepaalde. Daarvoor had de huidige Grouster aanvoerder Guido Cnossen GAVC op voorsprong gezet. Later dat seizoen won GAVC in Grou ternauwernood met 1-0 door een doelpunt van Sander van Remmen. Drachten zou dat seizoen via de nacompetitie degraderen naar de derde klasse. De editie van vanmiddag zal de laatste in Grou op zondag zijn, aangezien GAVC vanaf volgend seizoen de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal.

  Zoals eerder benoemd kwam GAVC afgelopen zondag niet in actie. Drachten heeft uit haar eerste twee competitiewedstrijden een punt behaald. Waar Drachten tijdens de seizoensopening een pak slaag kreeg van LSC 1890 (6-0), behaalden zij zondag haar eerste punt in de thuiswedstrijd tegen VENO (1-1). GAVC hoopt uiteraard vanmiddag van de hatelijke nul af te komen.

  Voor aanvang van de wedstrijd worden de vrijwilligers Gerrit de Vries en Bareld de Vries herdacht. Dit zal gebeuren met een minuut stilte. Gerrit de Vries overleed maandag op 76-jarige leeftijd. Hij vervulde diverse vrijwilligersfuncties bij onze club en is benoemd tot erelid. De dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden Bareld de Vries vervulde een bestuursfunctie bij onze club. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte toe de komende tijd.

  Het bestuur wenst iedereen een sportieve wedstrijd toe!

  Selectie GAVC

  Daryl Schoffelmeer
  Giovanni Cruden
  Guido Cnossen
  Hessel de Ree
  Jens van der Heide
  Jeroen van Dijk
  Jur van Straten
  Lammert Kerkhof
  Leon Boom
  Luc Tjalma
  Magiel Nsilu
  Max Hof
  Ron Siderius
  Roy van den Berg
  Sander Schoffelmeer
  Stan van den Berg
  Stef Tjalma
  Twan Kuitert
  Wessel Meijer

  Selectie Drachten

  Nieck Baljeu
  Max van Bruxvoort
  Jeroen Dijkstra
  Erwin Elzinga
  Robbert Evenhuis
  Nezhar Hassan
  Daan Hoek
  Rosario Jokhoe
  Melvin de Jong
  Dylan Kreeft
  Tim Kuperus
  Lars Kuperus
  Jeffrey Mast
  Frank Meijer
  Thomas van der Meulen
  Martijn Mozes
  Daan Ram
  Wilke Siderius
  Maiko Smits
  Kelvin Spa
  Jort Velzing
  Guido Wilming