• HOOFDSPONSOR

 • Lid worden van GAVC?

 • Zakelijke overwinning met mooi weer
  Op 29 april traden de boys aan tegen de nummer laatst van de poule. Easy win? of lastige pot door onderschatting. Wat kon je verwachten? Bert had al een analyse gedaan. En van onderschatting mocht geen sprake zijn. De drie paar nieuwe schoenen in de kleedkamer bij Ruben L, Thijs en Kick waren een signaal dat de wedstrijd serieus werd aangevlogen. Onze vaste invaller Semère had er ook weer zin in. Geen potje voor de 14-1 vandaag, dus invallen bij ons was een hele goede optie. Vinden wij ook! Bert had bij de opstelling al een konijn uit de hoed. Omdat Ruben L zijn schoenen nog niet lekker had ingelopen kreeg hij de plek van Thijs op linksmidden. En kon Thijs zijn wendbaarheid in de spits laten zien. Mo mocht het eens proberen als voorstopper en Jarn stond even een helft op wissel.
  De shirtjes van Bolsward en GAVC zijn beiden geel-zwart, maar er was volgens de leiding genoeg verschil om het te proberen, dus begonnen we om 9.30 aan de pot tegen Bolsward. Guido als scheids en Oebele als grens.
  Als snel bleek dat Bolsward niet gekomen was om zomaar te verliezen. En legde ons zowaar wel wat druk op. Mo was flink op dreef, evenals Ruben W., dus veel gevaar kwam er niet van, maar wij waren al snel de bal weer kwijt. Een paar keer werd Sem al gelanceerd. Sem had veel energie vandaag en was veel sneller dan zijn directe verdediger. De centrale verdediger met knot in het haar was nog wel een obstakel, maar daar kon via de voorzet wel omheen gespeeld. Na een prachtpass werd de bal ingespeeld op spits Thijs, maar die werd vol in zijn zij gesprongen en ging naar de grond. Penal? Nee. De scheids vond het ondanks twee aanvallers op Thijs niet genoeg voor een penalty. Thijs krabbelde weer op en kon door. Niet veel later werd de bal door Kick naar voren getrapt en pikte Sem de bal op. Sem kruiste naar het midden van het veld en schoot maar eens van de rand 16 met zijn linker. En..........de bal vloog het doel in, 1-0. De keeper zag er niet heel goed uit en een verbaasde doelpuntenmaker toonde ons een grijns van oor tot oor. Maar hij zat er wel lekker in. Ondanks de rommelige eerste fase toch op voorsprong komen. Dat is niet gek. Weer pakte Bolsward het meeste balbezit. Bert en Lennard grepen in, Thijs maar weer terug op zijn plek en Ruben L weer in de spits, om het de man met de knot lastig te maken. De rommeligheid bleef. Ruben W. speelde foutloos, dus elke man die doorbrak op een vleugel werd vakkundig afgestopt. Alleen de indraaiende ballen van de zijkanten vond onze verdediging niet leuk. Dat was vorige week bij de 0-6 ook al een probleem. En nu kreeg Bolsward uit dat soort situaties toch kansen. In de 2e minuut van de wedstrijd werd de bal goed uitverdedigd over links. Lars, Thijs en Lourens combineerden wat en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Kick. Vanaf 30 meter dacht hij niet, maar schoot. Zo ver? Ja, maar de bal krulde wel de goal in! De keeper zag er natuurlijk weer niet heel goed uit, maar ook deze zat er in, 2-0 en een comfortabele voorsprong tegen een niet heel slecht voetballend team. Met zo af en toe een leuke combinatie werd de rust gehaald. Onder een blauwe hemel had het publiek een wat lauwe, maar wel degelijke eerste helft gezien. Ach, it koe minder.
  In de kleedkamer leken de mannen niet heel moe. Tijd voor wat actie besloot Bert. Misschien dat wissels Jarn en Semère wat meer inspiratie konden bieden.
  Maar ook de tweede helft begon rommelig. Combinaties werden niet heel lekker gemaakt en de bal viel steeds wat weer verkeerd over de verdediging van Bolsward. Ruben W. had er genoeg van. En begon een dribbel vanaf eigen helft. 2 man, 3 man kwijt en daarna vast in een kluts, maar door flink doorzetten kwam hij ook daaraan voorbij. Hij kon door naar de 16 van Bolsward en wilde uithalen, maar helaas, de bal werd van richting veranderd. Maar misschien was dit de actie die alles in vuur en vlam zette? Helaas, nee. Het spel bleef rommelig. Waar het vaak genieten is bij de 15-1 was het nu, misschien door een ook rommelig spelende tegenstander, niet het mooie spel dat we gewend waren. In de 25e minuut van de tweede helft wisselden we Lars er nog even in. Volgens Lars ging hij scoren, dus hij mocht het laten zien. Kick en Sem gingen de combinatie aan, die goed lukte deze keer. En door goed overspelen werd de bal voor de voeten van de vrijstaande Lars gelegd. Een niet te missen kans en Lars, koud in het veld, maakte hem, 3-0. Wedstrijd gespeeld. Bolsward kwam er nog een keer gevaarlijk uit en schoot deze keer wel vrijstaand op ons doel, maar Ate was niet van plan de nul te laten gaan en redde bekwaam. En na nog een paar minuutjes floot Guido af. Een keurige, zakelijke overwinning en hiermee werd een hoge eindklassering in de poule veilig gesteld. Voorlopig staan we derde, waarbij de tweede plaats het hoogst haalbare is. Maar dat is natuurlijk geweldig voor zo'n eerste seizoen in de eerste klasse. De komende week maar even energie tanken, lekker vakantie vieren en vrij zijn, om volgende week nog een keer een energieke, ouderwetse JO15-1 pot op de mat te leggen. De laatste thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen. De laatste kans voor alle ouders, familie, vrienden en bekenden om het team nog een keer te zien spelen in het mooie Grou, voordat we op 17 mei afreizen naar Denemarken. Komt dus allen!